четвер, 19 лютого 2015 р.

Порівнюємо ціни!

Аби у всій красі відчути різницю між країнами, в яких ми живемо, ми вирішили порівняти середньостатистичні ціни на найнеобхідніші речі для малюка, які ми купуватимемо. 

У цьому пості ми публікуємо не тексти як зазвичай, а табличку з середніми цінами в Україні, Іспанії та Ізраїлі. Для цього ми ознайомлювалися з асортиментом магазинів, супермаркетів, аптек чи інтернет-сайтів. Вони є приблизними, середніми між найдешевшими та найдорожчими. Зібрали ми їх просто аби бачити різницю і показати вам. 

Українські ціни в гривнях (вирішили не переводити враховуючи постійну зміну курсу, тобто ріст), іспанські в євро, ізраїльські переведені з шекелів в євро. Отже, до необхідних дитячих покупок ми віднесли - візок, ліжко, дит.постіль, іграшка-мобіль, ванночка, ходунки, крісло для годування, пачка підгузок і бодіки.
Далі - ціни на соски, пляшечки та дитячу косметику (ціна за 1 одиницю товару).
Згідно з нашими висновками, їхати закуповуватись дитячими речами варто в Іспанію:)


13 коментарів:

  1. хех, та з цінами то взагалі можна довго говорити. Але на рахунок необхдних речей - список дещо можна скоротити. Наприклад той самий мобіль можна зробити власноруч, тим більше ви впевнені стовідсотково будете в безпечності іграшок, та завжди можете замінювати іграшки на нові, які будуть підходити дитині за віком.

    Ось наприклад є хороше відео - рекомендіую подивитись. http://dobre.stb.ua/episode/chudo-mobil-svoimi-rukami/

    http://dobre.stb.ua/episode/igrushki-dlya-malenkogo-geniya/

    Стосовно пеленального столика - практикою доведено, що його дуже добре замінює ліжко, або ж тумбочка яку маєте вдома, або ж якщо пледом накрити частину стола і там собі перевдягати дитину.

    Ходунки - то взагалі окрема тема, тому що лікарями доведено, що не дуже добре вони впливають на розвиток самої стопи. ТОму що дитина в випадку ходіння в ходунках наступає лише на носочки, і неповністю розробляє стопу. Радять взагалі відмовитися від них. Ліпше зайвий раз підтримати дитину та вчити ходити її самостійно, і для здоров,я то краще, та й ви з дитиною стаєте ближчими в такі моменти, явно нічого не пропустите важливого)

    Сподіваюся, що це вам допоможе)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Христя: так, дякуємо за поради. Ну тут в списку ми швидше зібрали "типові" дитячі речі, Про ходунки я ще навіть не задумувалася, то вже думала по ходу буде видно коли дітьо росте, що йому там треба.

      Видалити
  2. Стосовно ходунків я згідна. В знайомих так дитину дуже довго перевчали ходити нормально, а не на носочках. Ми взагалі ходунків не мали, і наш почав перші кроки робити в 10 місяців

    ВідповістиВидалити
  3. Ходунками не користувались. Кажуть, що вони і не корисні. Пішов малий в 10 місяців. А пеленальний столик замінила пральна машинка в ванні. Зручно- помив і одразу переодягнув. Застелювали пеленкою перед використанням :) а потім на ліжку переодягали

    ВідповістиВидалити
  4. Від пеленального столика я вже відмовилася, бо придбала пеленальну дощинку, що кріпиться до ліжечка. Щодо ходунків, вони теж викликаликають в мене сумніви, та й щоб дитина в них могла хоч трохи протелепкатися, потрібно мати багато простору в квартирі)

    ВідповістиВидалити
  5. Христя: Я теж напевно купуватиму пеленальну дошку, а не стіл. якби то було вдома тоді б купила комод з пеленатором шоб заодно і для речей дитячих був, але тут з переїздами і тд габаритний комод - ніні:)

    ВідповістиВидалити
  6. :) https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/10408699_810834402335476_7768694904231347796_n.jpg?oh=2d804aadbc86a7c29bb4ae568c168ae0&oe=558EA1E5

    ВідповістиВидалити
  7. І основне це те що соска і пляшка заважають ГВ дуже мало які діти поєднують годування із пляшки і груди. Найчастіше діти відмовляються від грудей на користь пляшки чи соски. А якщо так то одна банка суміші йде в середньому за два дні (від 8 банок (400 гр) в 1 міс. до 12 банок у 6 міс) http://yaremkotr.blogspot.com/2014/09/blog-post_15.html

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Христя: так, соску і пляшку я теж не купуватиму, аби розпочати ГВ. в таблиці ми просто зібрали найтиповіші товари, які купують матусі, то не є список маст-хевів:) за лінг дякую, вже читаю))

      Видалити
  8. стосовно пляшечки - ми давали з неї пити кропну воду від коліків, тому пляшечка була потрібна. І соску давали, але дитина не відмовилась від грудей. Годувала до 1,4 року

    ВідповістиВидалити
  9. "Згідно з нашими висновками, їхати закуповуватись дитячими речами варто в Іспанію:) "

    неправда. по поточному курсу, найдешевше в Україні. ви ж будете в Іспанії за євро брати.

    ВідповістиВидалити
  10. Відповіді
    1. Христя: ну, ціни в Україні теж часу не гають, а скоро наздоженуть поточний курс

      Видалити